Spilleregler

 

Indhold:
1 spilleplade
12 Ekspeditionsbrikker i 4 forskellige farver
56 Ekspeditionskort

 

Spillets formål

I Solkongen gælder det om, at få alle sine ekspeditionsbrikker op på toppen af pyramiden først. Er I 2-3 spillere spilles der ”alle mod alle”. Er i 4 spillere, kan I vælge at spille sammen i hold (se mere om holdspil nedenfor).

Sådan spiller man spillet

Spillepladen lægges midt på bordet, så alle spillerne kan se og nå den. Hver spiller får tre ekspeditionsbrikker (”Ludobrikker”) i samme farve, som placeres foran dem på bordet.

 

Der vælges en kortgiver, som starter med at blande kortene. Derefter deles der fire kort ud til hver spiller. Kortene må ikke vises til de andre spillere.

 

Den spiller, som sidder til venstre for kortgiveren, starter med at placere én af sine brikker på pyramidens nederste trin (markeret med en gul cirkel). Herefter placerer de andre spillere efter tur i urets retning ligeledes en brik på pyramidens nederste trin. Den første spiller spiller nu et kort fra hånden.

Afhængigt af symbolet på kortet, må spilleren flytte sine brikker. Brikkerne flyttes skråt op eller ned til et andet trin i pyramiden. En spiller kan kun rykke sine egne brikker op og ned, men kan skubbe en modstanders brikker helt ud af pyramiden, så denne må starte forfra (se nedenfor). Når den første spiller har spillet et kort, går turen videre til den næste spiller i urets retning.

 

Når alle spillere har spillet alle deres kort, lægges de brugte kort væk i en bunke. Den næste spiller deler nu fire nye kort ud til hver spiller, og spillet fortsætter som ovenfor beskrevet. Hver gang en ny runde starter, og nye kort deles ud, må alle spillere efter tur sætte en brik på det nederste trin i pyramiden, såfremt der er plads og flere brikker tilbage. Når der ikke er flere kort tilbage i bunken, blandes de gamle kort og deles ud igen.

​​

En spiller kan kun rykke de af sine brikker, som står på pyramiden. Spilleren kan kun tilføje nye brikker til pyramiden, når en ny runde begynder, eller hvishan/hun spiller et kort med en gul cirkel (se symboloversigten på bagsiden).

 

Rykker en spiller sin brik op, ned eller til siden til et felt, hvor en modstanderbrik står i forvejen, bliver modstanderens brik slået ud af pyramiden og skal starte forfra.

 

Brikker, som står på det nederste trin i pyramiden, er fredede og kan ikke skubbes ned af pyramiden. Har man to eller flere af sine egne brikker stående på det samme felt i pyramiden, er disse fredede, og de kan ikke skubbes ned af en modstanders brik.

 

En spiller skal spille et kort, når det er hans eller hendes tur, og skal flytte sine brikker hvis muligt – også selvom det ikke er til egen fordel. Spilleren skal også spille et kort, selvom han/hun ikke har brikker placeret på pyramiden, som kan flyttes.

 

Man kan ikke hoppe henover en modstanders brik på spillepladen – det vil sige; kan man ifølge kortet for eksempel rykke en brik tre felter op, så må der ikke stå en modstanderbrik på de felter, som man passerer.

 

Når en brik når det øverste trin i pyramiden, er denne i mål og lægges tilbage i spilleæsken. Den spiller, som først får alle sine tre brikker op til pyramidens top, har vundet spillet.
 

Holdspil:
Er I fire spillere, kan I vælge at spille i to hold. Spillet spilles som ovenfor beskrevet, men et team vinder spillet ved, at begge spillere på et hold får deres brikker op på pyramidens top først – det vil sige seks brikker i alt.
Når en spiller har fået alle sine egne brikker i mål, må han/hun bruge sine kort til at hjælpe holdspillerens brikker i mål. En spillers brikker kan godt springe over en holdspillers brikker på pyramiden. En spillers brik kan godt stå på samme felt som en eller flere af holdspillerens brikker, og den er således fredet på samme måde, som havde han to eller flere af sine egne brikker stående på samme felt.
God fornøjelse!

 

Download spillereglerne HER
 

  • Wix Facebook page

Mød os på Facebook