Spilleregler

 

Spillets formål
Spillerne kæmper i to hold om at få enten deres Blondinebrik eller deres Nørdbrik først i mål. Brikkerne flyttes, når der svares rigtigt på spørgsmålene i de seks kategorier, som afgøres af terningen.

Indhold:
1 spilleplade
4 spillebrikker i to forskellige farver (rød og blå)
4 Byttebrikker
1 terning
1 timeglas (1 minut)
1 æske med Blondine- og Nørdspørgsmål

 

Sådan spiller man spillet

Er I mere end to spillere, laves der to hold. Spillepladen lægges midt på bordet, og hvert hold får udleveret 2 spillebrikker i samme farve (rød eller blå) samt 2 Byttebrikker (papbrikker).
Hvert hold placerer nu hver især den ene af deres spillebrikker på det røde startfelt og den anden brik på det blå startfelt, således at der står både en blå og en rød brik på begge startfelter.

Der trækkes lod om, hvilket hold der starter. Det første hold slår nu med terningen. Antallet af øjne på terningen afgør hvilken kategori, der skal quizzes i:

 

1. Mandehørm (om mænd, biler, actionfilm, rockmusik, drinks, vin,
øl, sport, superhelte, computerspil m.m.)

 

2. Hønsegården (om kvinder, mad, romantiske film, kongehuset,
kendte kvinder, mode, design, sladder om de kendte m.m.)

 

3. Børn og barnlige sjæle (om børn, børnelitteratur, børnefilm,
børnesange, slik, tegnefilm, tegneserier, computerspil m.m.)

 

4. Oldies but Goodies (om alt fra før 1990)

 

5. Moderne tider (om alt fra 1990 og frem)

 

6. (U)brugelig viden (om alt det du absolut (ikke) bør vide)
 

Det første hold bestemmer sig nu for, om de vil have et Blondinespørgsmål
(nemt spørgsmål) i denne kategori eller et Nørdspørgsmål (svært spørgsmål) i samme kategori. Den sværhedsgrad som de ikke vælger, får modstanderholdet mulighed for at svare på bagefter.

 

Hvis for eksempel det første hold slår en 1´er med terningen, skal de quizze i kategorien Mandehørm. Vælger holdet Blondinespørgsmålet,
skal modstanderholdet trække et Blondinekort fra æsken og læse spørgsmål nr. 1 op for det første hold. Timeglasset vendes, og det første hold har nu 1 minut til at svare på spørgsmålet. Svaret står på bagsiden af kortet. Svarer det første hold rigtigt, må de flytte
deres Blondinebrik ét felt frem på Blondinebanen (der er 12 felter i alt). Svarer de forkert, skal brikken blive stående.
Herefter får modstanderholdet muligheden for at svare på et Nørdspørgsmål
i samme kategori. Det første hold trækker et Nørdkort fra æsken og læser spørgsmål nr. 1 op. Timeglasset vendes, og holdet har nu 1 minut til at svare på spørgsmålet. Svares der rigtigt, må de flytte deres Nørdbrik ét felt frem på Nørdbanen (der er 7 felter i alt). Svares der forkert, skal brikken blive stående.
Nu er det så det andet holds tur til at slå med terningen og vælge, om de vil have et Blondinespørgsmål eller et Nørdspørgsmål. Spillet fortsætter som ovenfor beskrevet, indtil ét af holdene har én af deres brikker i m

 

Sådan vinder man spillet
Det hold, som får enten deres Blondinebrik eller deres Nørdbrik i mål først, har vundet spillet.

 

Sådan bruges Byttebrikkerne:

Hvert hold har to muligheder for at spille en Byttebrik i løbet af spillet. Når et hold har valgt en sværhedsgrad (Blondine eller Nørd), kan modstanderholdet spille en Byttebrik (før spørgsmålet læses op) og således skifte sværhedsgrad.
Har det første hold for eksempel valgt Nørdspørgsmålet
til sig selv, kan modstanderholdet smide en Byttebrik,
således at det første hold i stedet for skal svare på
et Blondinespørgsmål, og modstanderholdet får
Nørdspørgsmålet. Der

God fornøjelse

 

Download spillereglerne HER
 

  • Wix Facebook page

Mød os på Facebook